Waarom karten een ideale activiteit is voor kinderen

Ben jij op zoek naar een uitdagende activiteit voor kinderen? Dan is karten de ideale activiteit voor jou! Karten is een super populaire activiteit voor jong en oud en dat is niet zonder reden! Karten is de ideale activiteit voor als je samen met je vrienden een spannend avontuur wilt beleven of een kinderfeestje wilt organiseren. Karten is vooral voor de jongere coureurs onder ons een super leuke activiteit. Lees hier waarom karten een ideale activiteit is voor kinderen!

Avontuurlijke en stoere activiteit 

Karten is de ideale activiteit voor ieder kind dat van spanning en avontuur houdt! Tijdens een heat (10/12 minuten) race je samen met je vrienden in een supersnelle kart de baan over. Hierbij is het belangrijk dat je iedere bocht met beheersing en vaardigheden moet kunnen halen zonder uit de bocht te schieten. Durf jij dit aan? De snelheid die je met jouw kart behaald en het race element bij karten, maakt het een van de meest avontuurlijke en stoere uitjes voor kinderen. Voel de adrenaline door je lichaam gieren wanneer je de bocht doorscheurt en je de tegenstanders nét voor de finish voorbij rijdt! Voor ieder kind dat liever een actief uitje heeft dan een bioscoop middagje, is karten de perfecte activiteit.

Karts ook geschikt voor de kleinere coureurs

Karten is een geschikte activiteit voor iedereen, hoe groot of klein je ook bent. Zo zijn er zelfs karts voor de jongste coureurs onder ons. Tijdens karten wordt er vaak gekeken naar de leeftijd of lengte en hierbij wordt er een geschikte race kart gekozen. Op deze manier racet iedereen op een verantwoorde manier en kunnen ook de jongste kinderen in een goede kart racen. De karts voor kinderen zijn niet alleen kleiner van formaat, ook hebben ze iets minder kracht en vaart. Op deze manier kunnen de kinderen veilig het circuit over scheuren zonder de controle te verliezen over hun kart. Geen zorgen, de kart is nog steeds snel en racen blijft even leuk, alleen is de race iets gepaster voor kinderen. Ook racen kinderen en volwassenen gescheiden en worden de kleineren dus niet omver gereden door de ervaren coureurs en kunnen zelfs de jongste racers een ronde winnen. 

Super toffe kartbanen voor jong en oud

Er zijn superveel leuke kartbanen te vinden in Nederland! Karten is een geliefde activiteit bij velen en er zijn dus ook genoeg toffe banen voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn zowel leuke indoor als outdoor kartbanen te vinden dus voor iedereen is er wel een geschikte baan! Iedere kartbaan heeft wel zijn eigen unieke bochten en elementen dat de race spannend maakt. Alle kartbanen zijn voor zowel de ervaren coureurs, als voor de beginners geschikt en zijn bijvoorbeeld afgezet met banden aan de zijkant. Op deze manier bots je zachtjes tegen de wand aan wanneer je nét iets te hard door de bocht gaat. 

Veiligheid voorop!

De veiligheid van coureurs is het belangrijkste tijdens een kart race! Voordat iedereen de kart instapt, krijg je een uitgebreide uitleg over de baan en kart. Zo gebeuren er geen ongelukken op de baan en kom je zonder zorgen de finishlijn over. Daarnaast is er voor iedereen een passende helm en race uitrusting. Maakt niet uit hoe groot of klein je bent, voor iedereen is er een geschikte helm die goed past! Bij elke race zijn er professionele begeleiders aanwezig die ingrijpen wanneer nodig is en zorgen dat iedereen een super leuke race beleeft! Ook zijn er verschillende vlaggen tijdens het karten. Als je deze ziet vanuit de kart gelden er speciale regels. Op deze manier is het voor ieder kind een leuk avontuur en is racen een toffe activiteit voor jong en oud. 

Karten is dus de ideale activiteit voor kinderen! Jong of oud, voor iedere leeftijd is er wel een geschikt kart avontuur. Nodig snel je vrienden uit voor een spannende race en kom erachter wie de snelste van allemaal is! 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou

Kom lasergamen en karten New York style bij Happy Days!

Grootebroek: New York arrangement – Karten en Lasergamen bij Happy Days

Happy Days
Grootebroek, Noord-Holland

Beleef twee keer zoveel plezier met deze deal waarbij je gaat karten én VR-racen!

Enschede: E-Karten en VR-Racen bij Zero55

Zero55 Enschede
Enschede, Overijssel