Karten met kinderen – een ideale activiteit

Ben jij op zoek naar een uitdagende activiteit voor kinderen? Dan is karten de ideale activiteit voor jou! Karten is een super populaire activiteit voor kinderen en dat is niet zonder reden! Je kan samen met je vrienden een spannend avontuur beleven tijdens een uitje of een kinderfeestje. Lees snel waarom karten een ideale activiteit is voor kinderen!

Karten voor kinderen: avontuurlijke en stoere activiteit

Karten is de ideale activiteit voor ieder kind dat van spanning en avontuur houdt! Tijdens een heat (10/12 minuten) race je samen met je vrienden in een supersnelle kart de baan over. Hierbij is het belangrijk dat je iedere bocht met beheersing en vaardigheden moet kunnen halen zonder uit de bocht te schieten. Durf jij dit aan?

De snelheid die je met jouw kart behaald en het race element bij karten, maakt het een van de meest avontuurlijke en stoere uitjes voor kinderen. Voel de adrenaline door je lichaam gieren wanneer je de bocht doorscheurt en je de tegenstanders nét voor de finish voorbij rijdt! Voor ieder kind dat liever een actief uitje heeft dan een bioscoop middagje, is karten de perfecte activiteit.

Karts ook geschikt voor de kleinere kinderen

Karten is een geschikte activiteit voor iedereen, hoe groot of klein je ook bent. Zo zijn er zelfs karts voor de jongste coureurs onder ons. Tijdens karten wordt er vaak gekeken naar de leeftijd of lengte en hierbij wordt er een geschikte race kart gekozen. Op deze manier racet iedereen op een verantwoorde manier en kunnen ook de jongste kinderen in een goede kart racen.

Speciale aspecten van karten voor kinderen

De karts voor kinderen zijn niet alleen kleiner van formaat, ook hebben ze iets minder kracht en vaart. Op deze manier kunnen de kinderen veilig het circuit over scheuren zonder de controle te verliezen over hun kart. Geen zorgen, de kart is nog steeds snel en racen blijft even leuk, alleen is de race iets gepaster voor kinderen.

Ook racen kinderen en volwassenen gescheiden en worden de kleineren dus niet omver gereden door de ervaren coureurs en kunnen zelfs de jongste racers een ronde winnen. 

Super toffe kartbanen voor jong en oud

Er zijn superveel leuke kartbanen te vinden in Nederland! Karten is een geliefde activiteit bij velen en er zijn dus ook genoeg toffe banen voor jou en je vriendjes en/of vriendinnetjes. Er zijn zowel leuke indoor als outdoor kartbanen te vinden dus voor iedereen is er wel een geschikte baan. Iedere kartbaan heeft zijn eigen unieke bochten en elementen dat de race spannend maakt.

Alle kartbanen zijn voor zowel de ervaren coureurs, als voor de beginners geschikt. Deze zijn bijvoorbeeld afgezet met banden aan de zijkant. Op deze manier bots je zachtjes tegen de wand aan wanneer je nét iets te hard door de bocht gaat. 

karten kinderen

Veiligheid voorop

De veiligheid van coureurs is het belangrijkste tijdens een kart race. Voordat iedereen de kart instapt, krijg je een uitgebreide uitleg over de baan en kart. Zo gebeuren er geen ongelukken op de baan en kom je zonder zorgen de finishlijn over.

Uitrusting

Daarnaast is er voor iedereen een passende helm en race uitrusting. Maakt niet uit hoe groot of klein je bent, voor iedereen is er een geschikte helm die goed past! Bij elke race zijn er professionele begeleiders aanwezig die ingrijpen wanneer nodig is en zorgen dat iedereen een super leuke race beleeft!

Vlaggen tijdens de race

Ook zijn er verschillende vlaggen tijdens het karten. Als je deze ziet vanuit de kart gelden er speciale regels. Op deze manier is het voor ieder kind een leuk avontuur en is racen een toffe activiteit voor jong en oud. 

Boek snel jouw tickets om te karten voor kinderen

Karten is dus de ideale activiteit voor kinderen! Jong of oud, voor iedere leeftijd is er wel een geschikt kart avontuur. Nodig snel je vrienden uit voor een spannende race en kom erachter wie de snelste van allemaal is! Bekijk de leukste kartbanen voor kinderen in Nederland.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...