Wat is 1 heat bij karten?

Jij bent helemaal klaar om te karten en hebt je vrienden, familie of collega’s al uitgenodigd voor een bloedstollend spannende race op een van de circuits in Nederland. Je wilt graag een reservering maken, maar ziet vervolgens bij het afrekenen ‘1 heat karten’ of ‘2 heats karten’ staan. Maar wat betekent 1 ‘heat’ karten eigenlijk precies? Wij leggen het je uit!

1 heat karten

Bij bijna alle kartbanen in Nederland is 1 heat karten 10 minuten. Dit kan je altijd zien bij de deal van de kartbaan. In de deal staat er altijd het programma van jouw boeking en daarin staat ook hoe lang jij gaat karten met jouw vrienden, familie of collega’s. Een heat duurt ongeveer 8 of 10 minuten.

Dit  klinkt misschien weinig, maar op een circuit van bijvoorbeeld 300 meter kan jij dan heel veel rondjes maken! Elke ronde kan jij jezelf verbeteren en proberen om nog beter door de bochten te racen dan de vorige ronde. Een heat betekent dus niet dat je maar één rondje mag rijden (lap) maar dat je een tijd krijgt om daarin te racen.

2 of 3 heats karten

Wil jij graag langer dan 10 minuten karten? Dat kan. Bij alle kartbanen in Nederland is het mogelijk om meerdere heats karten te boeken. Zo ga jij niet 1 heat karten, maar kan je ook 2 heats of zelfs 3 heats karten! Na de eerste 10 minuten karten zit de eerste ronde erop en gaan jullie van de kartbaan om even tot rust te komen.

Jullie kunnen de bloedstollende race even bespreken en klaar maken voor de volgende race. Vervolgens gaan jullie het circuit weer op en gaat de competitie weer van start. Heb jij ondanks jouw goede inzet toch verloren? Je kan altijd nog deze smoesjes gebruiken.

Races of laps

Sommige kartbanen werken niet met het aantal minuten karten, maar gebruiken races of laps. Bij deze kartbanen ga je niet 10 minuten racen en wordt er dus geen timer gezet. Hier ga jij bijvoorbeeld 15 races of laps karten. Races of laps zijn het aantal rondjes wat je maakt op de kartbaan. Dus als je langzaam rijdt, heb je meer tijd op de kartbaan, maar dat wil je natuurlijk niet want jij wilt laten zien hoe snel je bent. Met deze tips ga je nog sneller over de kartbaan kunnen scheuren.

Boek nu jouw heat karten

Nu je het verschil tussen een race, lap en heat weet, kan je een stuk makkelijker je volgende kart uitje boeken. Hoeveel heats ga jij racen? Kies je favoriete indoor of outdoor kartbaan uit en ga karten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...