Hoe lang moet je zijn om te karten?

Ben jij op zoek naar een activiteit vol adrenaline voor een familie uitje of kinderfeest? Dan is karten iets voor jullie! Karten is geschikt voor iedereen, maar dan moet je wel op de hoogte zijn van de voorwaarden. Bij de meeste kartbanen wordt namelijk een minimumlengte vereist. Deze regels kunnen per kartbaan behoorlijk verschillen. Lees snel verder en voorkom vervelende situaties! 

Veiligheid voorop

Bij de meeste kartbanen wordt niet zo zeer gekeken naar de minimumleeftijd, maar naar de minimumlengte. Dit heeft verschillende veiligheidsredenen. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je goed bij de gas- en rempedalen kan. Veiligheid staat namelijk ten alle tijden bovenaan. Je wilt tenslotte wel veilig door de bochten kunnen scheuren zonder ongelukken te maken! 

Minimum lengte

Maar hoe lang moet je dan zijn om te mogen karten? Dat is voor elke kartbaan anders. Bij Lot66 moet je bijvoorbeeld 140 centimeter lang zijn, bij de Kartfabrique 135 centimeter lang, bij Coronel 125 centimeter lang, en bij Powerarea 120 centimeter lang. Voldoe je niet aan de minimumlengte, dan mag je helaas niet racen. Wees dus goed voorbereid en lees de voorwaarden! Zo voorkom je teleurstellingen.

Iedereen kan meedoen! 

Sommige kartbanen bieden naast normaal karten ook karten voor kinderen aan. Hiervoor gelden andere regels. Er wordt dan gebruik gemaakt van kinderkarts met een verstelbare stoel en gas- en rempedaal. Deze karts hebben vaak een lagere snelheid, maar zijn net zo leuk om in te racen. De snelste rijder is dan ook niet altijd de winnaar!

Ben je nog net iets te klein of vind je karten nog te spannend? Dan is het bij enkele kartbanen, zoals Adventure Eefde en Race Planet Amsterdam, mogelijk om te rijden met een ervaren instructeur in een duokart. Zo kan iedereen meedoen! 

Nu je goed voorbereid bent en je zeker weet dat iedereen mee kan, ben jij klaar om jouw dagje weg te boeken! Bekijk daarom eens de deals.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...

Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou

ZERO55 Enschede
Enschede, Overijssel

21,95

Kom 3 heats karten bij Adventure Eefde en beleef een dag die je niet snel zult vergeten!

Eefde: 3x kinderkarten bij Adventure Eefde

Adventure Eefde
Eefde, Gelderland

27,00

Race drie superspannende races op de indoor kartbaan van Lot66 en kom erachter of jij de snelste bent van al je vrienden!

Breda: Karten bij Lot66 Breda (3x 10min) – Weekdeal

Lot66
Breda, Noord-Brabant

37,50