Duo karten – waarom jij dit wilt doen

Duo karten, heb jij er al eens van gehoord? Tijdens deze manier van karten race je niet enkel met zijn tweeën over het circuit maar rijden jullie samen in een kart over de baan. Net zoals bij botsautootjes, maar dan met meer racen en minder botsen.

Duo karten: wat is het?

Bij duo karten rijd je dus met twee personen in een kart. Terwijl een iemand het stuur bemant, kijkt de ander naar de competitie op de baan. Super leuk om dus te doen met vrienden of familie. Als je kiest om in een duo-kart te racen, kan iedereen meedoen aan het volgende uitje naar de kartbaan. Verzamel je vrienden, familie, kinderen en zelfs je opa en oma en ga naar de kartbaan!

Redenen om te kiezen voor een duo-kart

Wanneer moet jij kiezen voor een duo-kart? Het is ontzettend leuk om te doen als jij een beetje angstig bent tijdens het karten maar toch graag mee doet. Maar ook is het een veilige optie voor kleine kinderen en mindervaliden die erg van kart racen houden. In de duo kart kan iedereen meedoen.

Wie is de bestuurder

Als je ervoor kiest om te duo karten, bestuurt één iemand de kart. Dit moet vaak een volwassene (soms 16+) zijn. Hoe oud de bestuurder moet zijn verschilt per baan in Nederland, zoek dit van tevoren op om teleurstelling te voorkomen. 

Soms is de bestuurder van de kart een medewerker van de kartbaan die ontzettend goed kan karten. Ben jij hier niet naar op zoek? Kijk dan goed naar de voorwaarden voordat jij ervoor kiest om te gaan karten bij het bedrijf dat je in gedachten had.

Duo karten

Duo karten met kinderen

De bijrijder hoeft echter niet volwassen te zijn. Vaak mogen de bijrijders van de duo kart zelfs jonger en kleiner zijn dan dat zij zelfstandig in een kinderkart mogen rijden. Duo karten met kinderen kan al vanaf een jonge leeftijd. Dit maakt het een perfecte optie voor wanneer je met de hele familie wilt karten of een van de deelnemers minder valide is. Door te duo karten, kan iedereen over de baan heen scheuren.

Hier kan jij racen in duo-karts

Ben jij helemaal enthousiast over duo karten en wil jij zelf wel een rondje racen? Dat kan zeker! Bij deze bedrijven hebben ze ontzettend gave duo-karts waar jij in kan scheuren. Zet bij de aanvraag dat je graag wilt duo karten. Momenteel zijn er helaas geen duo-karts beschikbaar op onze site, maar kan je daar wel een aanvraag voor doen.

Hier kan jij voor duo-karts in Nederland kiezen:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...