Indoor vs outdoor karten

Karten is één van de populairste activiteiten voor een dagje weg in Nederland. Dit komt onder andere door de steeds spectaculairdere circuits, opvallende locaties, het horeca aanbod en passende arrangementen. Van lange, uitdagende outdoor circuits tot indoor kartbanen met tunnels en meerdere verdiepingen. Maar wat zijn nou de verschillen tussen indoor vs outdoor karten? En wat zijn de voor- en nadelen? Wij leggen het je uit!

Indoor karten

Voordelen indoor karten

Het grootste voordeel van indoor karten is, zoals je zelf waarschijnlijk al dacht, dat je ondanks het regenachtige klimaat in Nederland altijd kunt karten. Daarnaast worden jouw rijvaardigheden even aan de tand gevoeld bij de indoor karting. Hier zie je namelijk vaak multi-level circuits met tunnels, fly-overs en haarscherpe bochten. Er zijn diverse indoor kartbanen in Nederland, dus er is keuze genoeg. Ontdek hier onze favoriete indoor kartbanen.

Wat ook een groot voordeel van indoor karten is, is dat je jouw vaardigheden kan blijven verbeteren. Doordat indoor karten vrijwel altijd kan, heb jij meer mogelijkheden om jouw skills te verbeteren.

Nadelen indoor karten

De grootste nadelen van indoor karten zijn daarentegen dat de ruimte beperkt is en daardoor het circuit vaak korter is. Daardoor kan jij tijdens het indoor karten niet met volle snelheid gaan zoals dat bijvoorbeeld met outdoor karten wel kan. Daarnaast is er geen uitloopruimte waarbij je bij 1 foutje al meteen in de banden hangt. Bovendien wordt bij indoor karten vaak gebruik gemaakt van een speciale ondergrond wat glad aanvoelt en zorgt voor de welbekende piepende banden. 

Outdoor karten

Voordelen outdoor karten

Outdoor karten is voor de echte racemonsters! Het grootste voordeel van outdoor karten is namelijk dat je vele malen harder kan racen dan bij indoor karten. Waar je bij indoor karten een maximale snelheid van 50 à 60 kilometer per uur behaalt, behaal je bij outdoor karten vaak een snelheid van 70 kilometer per uur. Je hebt namelijk veel meer ruimte, waardoor je gerust naast de baan in het gras mag belanden. Dit lijkt dus meer op het ‘echte werk’. In Nederland hebben we geweldige outdoor kartbanen, zoals Adventure Eefde en ZERO55 Apeldoorn. Let’s race!

Outdoor karten is ook super leuk doordat deze circuits vaak langer en breder zijn. Zo kan jij het optimale uit jouw kart ervaring halen. Je hebt hier dan ook veel meer kans om jouw competitie in te halen. Haal jij iedereen in en claim je de eerste plaats? Probeer het nu zelf op de leukste outdoor kartbanen.

Nadelen outdoor karten

Bij outdoor karten heb je vaak geen kunstmatige fly-overs en/of multilevel circuits, maar wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke hoogteverschillen. Daarnaast loop je het risico dat de kartbaan gesloten is bij koud en nat weer.

Heb jij je keuze al gemaakt tussen indoor vs outdoor karten? Ga je voor een uitdagende indoor kartbaan met meerdere verdiepingen en haarspeldbochten? Of ga je voor het echte formule-1 gevoel en kies jij voor één van de outdoor kartbanen? Bekijk alle indoor en outdoor kartbanen in Nederland en kies de baan die perfect bij jou past! 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...