Hoe duur is karten? Hier moet je op letten

Ben jij van plan om binnenkort te karten met het gezin of met vrienden, maar heb je geen idee hoe duur karten is? Wij helpen jou graag een handje en geven je een inzicht in de prijs van karten. 

Hoe duur is karten en wat is een goede prijs? 

Voordat jij jouw kart uitje boekt, is het handig om te weten hoeveel een kart uitje kost. Natuurlijk is karten een onbetaalbare ervaring, maar wij snappen heel goed dat je een inschatting wilt hebben van wat je kwijt bent. 

Er is niet één vaste prijs voor een kart activiteit, wat het dus ook lastig maakt om de vraag ‘hoe duur is karten?’ te beantwoorden. Wel kunnen we je een inschatting geven door het op te splitsen in een heat of persoon. 

Karten prijs per heat

Ten eerste kan de prijs verschillen per kartbaan. Zo rekent de ene kartbaan per heat en de andere per persoon. Een heat is één rit van 8 – 12 minuten. Dit verschilt per kartbaan. Je kunt bij het boeken van een uitje ook meerdere heats boeken. Op deze manier race je meerdere keren achter elkaar, met een korte pauze ertussen. 

Karten kosten per persoon

De meeste kartbanen in Nederland berekenen hun prijs per heat, maar bij verschillende locaties kun je ook per persoon betalen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij combideals of complete arrangementen voor kinderfeestjes. 

Hoe duur is karten gemiddeld? 

De prijzen van de kartbanen in Nederland kunnen soms erg van elkaar verschillen. Hierbij speelt de grootte en inrichting van de baan een rol, karts en de bijhorende accommodaties. Ook zijn er speciale aanbiedingen waarmee je geld kunt besparen. Om je toch een beetje een inzicht te geven, hebben we de minimale prijs, het gemiddelde en het maximum voor je op een rijtje gezet. 

Minimale kosten karten

Voor wie op zoek is naar een goedkope kart activiteit, kan rekenen op een prijs van €10 per heat. Met deze goedkope deal race je voor zo’n tien minuten op het outdoor circuit van Adventure Eefde. Bij Skagaventure in Schagen race je vanaf €14,50 al een spannende race en bij HappyDays in Grootebroek €13,50. Dit zijn de minimale prijzen van een kartheat in Nederland.

Hoe meer heats, hoe voordeliger

Mocht je een heat karten net wat te weinig vinden en liever meerdere rondes willen racen, denk dan aan prijzen rond de €20 per persoon. Wanneer je meerdere heats tegelijk afrekent ben je voordeliger uit. Boek twee of meerdere heats voor 19 of 20 euro en beleef twee keer zoveel plezier. Bekijk hier alle deals onder de €20.

Combi deals

Mocht je echt groots willen uitpakken met jouw kart activiteit, kun je jouw kart activiteit ook combineren met andere activiteiten als lasergamen of paintballen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé baan af te huren of advies te krijgen van een echte race professional. 

Waarom karten met het gezin of met vrienden

Karten is de perfecte activiteit om met het gezin of met vrienden te doen. Voel de adrenaline door je lichaam gieren wanneer je in de kart over de baan scheurt en als eerste over de finishlijn komt. Iedereen kan komen karten en er zijn veel mogelijkheden om met jonge en oude snelheidsduivels te karten. Dit maakt het ook een ideaal uitje voor een kinderfeestje of gezinsuitje

Boek jouw kart uitje

Op de vraag ‘hoe duur is karten’ is dus niet echt één antwoord. De prijzen van de verschillende kartbanen en jouw wensen spelen een grote rol in de totale prijs van jouw kart uitje. Wel hopen we dat je nu een beetje een idee hebt over wat je moet neerleggen voor een onvergetelijk kart uitje. Bekijk de beste deals op onze website en boek jouw volgende uitje!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...