Driftkarten: zo doe je dat

Driftkarten is een bijzondere techniek en vergt veel skills om het te kunnen meesteren. Tijdens het driften, gebruik je jouw kart om haakse bochten te maken. Heb jij altijd al willen weten hoe je dit doet? In dit artikel leggen wij uit hoe je kunt driftkarten.

Hoe beland je in een drift

Driftkarten is kort gezegd het gecontroleerd dwars glijden met een kart. Dit is voor de racers die hun kart skills al goed ontwikkeld hebben. Stap één bij het driftkarten, is het belanden in een drift.

Driften is de ultieme vorm van voertuigbeheersing, maar kan soms ook per ongeluk gebeuren. Tijdens het driften, gooi je het stuur helemaal naar één kant om dit vervolgens zo lang mogelijk vast te houden. 

Doe je dit lang genoeg, kun je zelfs wel rondjes maken. Hierbij is snelheid key. Wanneer je jouw stuur met een snelle snelheid omgooit, beland je in een drift. Doe je dit niet met genoeg snelheid, rijd je normaal door de bocht zoals je normaal zou doen en eindigt je kart niet dwars.

Drift karten: drift katen bij Icekart Rucphen

Is driftkarten sneller dan traditioneel karten? 

Tijdens het driften hoor je de banden van je kart piepen wanneer je door de bocht scheurt. Je zou dus denken dat driftkarten sneller is dan traditioneel karten, maar toch ligt dit net wat gecompliceerder. 

Wanneer je gaat driften, breng je jouw kart met opzet in overstuur. Op deze manier wordt je kart een kant op gezet waarbij de wielen stilstaan. Je schuift als het ware over de track heen, maar maakt geen extra snelheid met je voertuig. 

Maar niet getreurd, in sommige combinaties van bochten is driften wél sneller. Dus, mocht er een scherpe bocht in het circuit zitten, stuur dan je kart helemaal één kant op en scheur door de bocht. 

Driftkarten doe je hier in Nederland 

Er zijn verschillende kartbanen in Nederland die gespecialiseerd zijn in driftkarten. Hier zijn de karts gemaakt voor de abrupte stuurbewegingen waardoor je in de mooiste drifts belandt.

Bij De Fabriek ben je aan het juiste adres voor een uitdagende drift kart race. Deze kartbaan in Harderwijk, Gelderland, is gespecialiseerd in het organiseren van de meest spannende drift kart races. Lukt het jou om de mooiste drifts te maken met de karts bij De Fabriek?

Bekijk de deals voor De Fabriek in Harderwijk.

Natuurlijk kun je ook bij traditioneel karten proberen te driften, maar vaak lukt dit toch wat minder goed dan de karts die hier voor ontworpen zijn. Bij Icekart Rucphen zit je sowieso aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een geschikte locatie om je drift skills uit te proberen. 

Boek snel jouw tickets

Ben jij overtuigd en wil jij ook komen driftkarten? Nederland heeft een hoop leuke kartbanen die geschikt zijn voor jong en oud. Wanneer je een van de deals op onze website boekt, is jouw activiteit compleet gearrangeerd. Boek snel je tickets en kom karten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...