Verloren? Dit zijn de beste smoesjes tijdens karten

Je gaat karten met je vrienden en het is ronde na ronde razend spannend. Maar helaas kan niet iedereen eerste worden. Hoe groot of klein het verschil ook is, de smoesjes van iedereen die niet op die felbegeerde eerste plek zijn geëindigd stromen sneller binnen dan het verschil tussen de eerste en de tweede plek. Komt dit jou ook bekend voor? Met welk van deze smoesjes tijdens karten komen jouw vrienden aanzetten?

“Jouw kart was sneller”

Elke kartbaan lijkt er een te hebben, een kart die net zo hard over de baan gaat als de Mercedessen over het circuit scheuren bij de Formule 1 anno 2020. Niemand lijkt hem te kunnen bijhouden. Perfect dus om deze kart dus al even te spotten tijdens een eerdere heat. Dan weet jij precies in welke “magische” kart jij moet stappen om een snelle ronde neer te zetten. Of je gebruikt het als smoesje als je niet in deze kart zit. 

“Ik kende de baan nog niet”

Deze is voor de karters die denken dat ze nog een aantal seconden van hun ronde tijd af kunnen snoepen in een volgende heat. Ze kennen de baan nog niet goed, weten niet precies in welke bochten ze voluit kunnen of in welke ze juist even goed op de rem moeten trappen om hem perfect te nemen. De racelijn is nog verre van perfect en dat is dan ook meteen een goede smoes als ze niet op de eerste plaats eindigen. “Oh, maar die bocht nam ik niet voluit, daar zit nog tijd”. Volgende heat hopelijk beter. 

“Jij bent een paar kilo lichter dan ik” 

De smoesjes over ‘de paar kilo’ die jullie in de vriendengroep verschillen blijven ook altijd een goed excuus waarom je net die die paar honderdste sneller was op de ronde tijd. “Maar jij bent een kilo lichter dan ik.” Het is waar, hoe lichter je bent, hoe sneller je over het circuit vliegt in je kart. Maar, je moet wel de goede kart techniek onder de knie hebben, anders kan je nog zo licht zijn, maar wordt je er niet sneller op! Weer een excuus waarom de afgelopen heat niet je beste was. 

“Ik startte achteraan”

De zin “ik startte achteraan” is een klassiek smoesje. Soms gaat hij gecombineerd met “ik had slome mensen voor me”. Heel vervelend allemaal… maar wanneer je voorbij deze minder ervaren karters bent is er geen reden meer waarom je geen snelle rondetijd hebt neergezet. 

Meer smoesjes tijdens karten:

  • De remmen van me kart waren echt niet goed hoor.
  • Mijn kart viel steeds uit.
  • Maar ik ben meer een buiten karter. (En andersom.)
  • De banden van mijn kart zijn aan vervanging toe, ik had helemaal geen grip.
  • Ik had echt een hele goede ronde en toen verremde ik me.
  • Er crashte iemand echt vol tegen mij aan.
  • En voor de buiten karters: “het regende op de baan, dus ik had geen grip”. ( Want daar heeft niet iedereen last van natuurlijk.)

Dit zijn een paar van onze favoriete smoesjes. Mocht je verliezen, heb je in ieder geval genoeg redenen om aan te tonen dat het niet aan jouw lag. Want normaal win jij natuurlijk altijd. Wil je jouw kart skills nog verder uitbreiden? Bekijk dan eens onze tips om nog beter te worden in karten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...