Sim racing in Nederland – hier kan jij simracen

Heb jij altijd gedroomd om te ervaren hoe het is om een F1 coureur te zijn? Dat kan! Door middel van wat improvisatie kan jij namelijk toch racen. Dit kan door middel van simracen

Sim racing in Nederland wordt steeds bekender. Daardoor doen veel mensen dit dan ook thuis. Maar dat hoeft natuurlijk niet – er zijn ook vele leuke locaties waar je dit kan doen zoals Immersive in Almere. Ontdek gauw wat simracen is en waar je dit kan doen.

Wat is simracen?

Simracen, of terwijl virtueel racen: een zeer populaire trend in Nederland. Door middel van gaspedalen en een stuur race jij over de gaafste circuits. Jij bepaalt zelf in welke racewagen en op welk circuit jij gaat scheuren. Dit doe jij vanuit een simulator en is ook mogelijk door middel van VR. Ontdek VR racen als unieke race experience.

Op welke circuits jij kan racen

Je kan kiezen uit circuits wereldwijd voor jouw race! Dit betekent dat jij op het ene moment in Abu Dhabi racet en vervolgens in Amerika – niks is te gek. Zo ontdek jij alle banen wereldwijd op een unieke manier. Welke baan kies jij?

Wist je dat…

Wist je dat Max Verstappen zelfs aan simracen doet? Voor velen is simracen nog niet heel erg bekend, maar wel voor onze F1 kampioen. Verstappen doet veel aan simracen om te zorgen zodat hij er altijd klaar voor is wanneer er een echte F1 race plaatsvindt.

Sim racing in Almere bij Immersive
Simracen bij Immersive in Almere

De voordelen van simracen

Er zijn een aantal voordelen wanneer je kiest voor sim racing in Nederland, zoals:

  • Het is relatief goedkoop – wanneer je gaat simracen ben je goedkoper uit dan op de kartbaan en beleef je wel net zo’n gave ervaring;
  • Simracen is veiliger – karten is niet gevaarlijk maar als je tijdens het simracen crasht, heeft dit uiteraard geen ernstige gevolgen;
  • Je kan racen wanneer je maar wilt – dit geldt eigenlijk vooral wanneer je dit thuis doet. Alleen zijn er vaak meer simulatoren aanwezig op een locatie dan karts, dus heb jij meer kans om het vaker te doen.

Sim racing Nederland: hier kan jij simracen

De echte liefhebbers van deze manier van racen doen dit waarschijnlijk thuis, maar voor een echte en unieke ervaring moet je bij Immersive in Flevoland zijn. Hier kan je met 16 tegenstanders gelijk de uitdaging aangaan op een zelf uitgekozen circuit. Dit is ook superleuk voor een kinderfeestje.

De simulatoren zijn perfect voor beginnende en professionele racers. Je maakt hier gebruik van gaspedalen en een stuur – zo lijkt het net of jij echt in de racewagen racet. Iedereen vanaf 10 jaar oud en langer dan 1.35m mag deze activiteit bij Immersive boeken.

Boek hier jouw tickets

Zo’n unieke manier van racen is dus erg populair omdat iedereen het kan doen, het vaak relatief goedkoop is en bovendien veilig. Bij Immersive kan jij deze gave activiteit nu zelf uitproberen. Plan daarom snel jouw bezoek!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...