Karten als sport: hoe en waar doe je dat?

Heb jij altijd al willen karten als professionele sport maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ontdek hier hoe je kunt kunt karten als sport en waar. Word jij de nieuwe Max Verstappen? Begin met het volgen van kart cursussen en kom erachter

Hoe begin ik met karten als sport

Jij weet het zeker: jij racet later in Formule 1. Maar hoe begin je met racen en waar kun jouw kartsport beginnen? Wanneer je wilt gaan karten als sport, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zo moet je de juiste locatie vinden om te kunnen karten als sport en moet je veel oefenen. 

Houd rekening met de volgende stappen:

  • Volg (veel) kartcursussen 
  • Oefen zelf veel op openbare kartbanen
  • Participeer aan kartwedstrijden
  • Wordt begeleid door een race professional

Waar kan ik karten als sport? 

In Nederland zijn er een hoop verschillende locaties waar jij jouw kart carrière kunt beginnen. Zo kun je bij kartbanen The Maxx in Veenendaal en De Kartfabrique in Utrecht verschillende kart cursussen volgen. Tijdens een kartcursus wordt je begeleid door een race professional en kun je jouw skills oefenen op de kartbaan. Leer hoe jij het beste een bocht kunt nemen om een race te winnen.

De beste kart cursussen in Nederland

Naast de kart cursussen bij The Maxx in Veenendaal en De Kartfabrique Utrecht, kun je ook bij Coronel Karten in Huizen leerzame kart cursussen volgen. Deze kartbaan is geopend door Tim en Tom Coronel, die beiden jaren ervaring hebben op de racebaan. Zo racen ze beiden in de bekende race competitie Dakar. Je leert dus van de beste! Trek je racepak aan en bezoek deze uitdagende kartbaan.

Volg kart cursussen 

Het is dus belangrijk dat je veel kart cursussen volgt, mocht je karten als sport willen beoefenen. Bij de hierboven genoemde kartbanen kun je terecht met jouw passie voor racen en wordt je intensief begeleid door professionals. Check de deals hieronder om een kart cursus in te plannen. Check van te voren alvast de veiligheidsregels bij karten

Doe mee aan professionele kartwedstrijden 

Naast het volgen van kart cursussen en het oefenen met racen, is het ook belangrijk om mee te doen met kartwedstrijden. Op deze manier leer je ook het competitie aspect van de sport karten en kun je jouw inhaal skills het beste testen. Er zijn verschillende competities in Nederland waar jij je voor kunt inschrijven. Check de meest recente in jouw buurt en kom racen!

Boek snel jouw kart deal

Dus, ben jij klaar om van karten jouw sport te maken? Karten als sport vergt een hoop inspanning en doorzettingsvermogen maar is ontzettend leuk! Imponeer jouw vrienden en vriendinnetjes wanneer jij met hoge snelheid over de baan scheurt. Boek snel jouw volgende deal en kom racen!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...