Hieruit bestaat jouw kart outfit

De reservering voor jouw kart activiteit is gemaakt en je bent er helemaal klaar voor. Voordat je het circuit op kunt trek je beschermende kleding aan. Schoenen, overall, helm etc. Waarom draag je dat allemaal en wat moet je nog meer aan om veilig het circuit op te gaan? Lees verder en ontdek waaruit jouw karting outfit bestaat!

Let op: draag dichte schoenen

Als je gaat karten, moet je dichte schoenen dragen. Waarom is dit eigenlijk belangrijk voor je karting outfit? De belangrijkste reden is je eigen veiligheid. De kans dat er iets gebeurd is klein, maar als je met je voeten tegen de iets aankomt is het niet zo handig om sandalen te dragen. Daarnaast heb je tijdens het dragen van dichte schoenen meer grip op de pedalen. Dit verkleint niet alleen de kans op ongelukken, het vergroot ook nog eens de kans om te winnen!

Overall aan en gaan: een cruciaal deel van je kart outfit

Als je al een keer bent wezen karten, zal het je niet verbazen: bij iedere kartbaan moet je een overall dragen tijdens het rijden. We kennen de overalls natuurlijk uit de racesport, waar ze vooral worden gedragen als brandvertraging. Karten is gelukkig heel veilig, maar we nemen liever te veel dan te weinig veiligheidsmaatregelen, toch? De overall is er niet alleen voor veiligheid. Het zorgt er ook nog eens voor dat je kleren niet vies kunnen worden. Super belangrijk voor je karting outfit dus!

Kart outfit zonder helm kan niet

Je helm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kart outfit.Het dragen van een helm is op elke kartbaan in Nederland verplicht. Zonder het dragen van een helm kom je de kartbaan niet op. Als er gebotst wordt op het circuit kunnen de klappen hard zijn, dus veiligheid voorop en draag een helm!

Extraatje: handschoenen

Handschoenen zijn een extraatje op de kartbaan. Ze zijn niet overal verplicht en worden niet bij iedere kartbaan aangeboden. Wel zijn handschoenen erg handig voor als je buiten gaat karten. Dan heb je geen last van de wind of de kou. Handschoenen zijn ook nog eens handig voor beschermen, dus het kan nooit kwaad! 

Gebruik je koppie

Last but not least. Gebruik je gezonde verstand! Deze heb je nodig om de juiste beslissingen te kunnen maken om jouw tegenstanders in te halen. Karten is heel leuk en met vol gas geven kom je een eind. Maar voor sommige inhaal acties moet je soms even gas terug namen om iemand strategisch in te kunnen halen.

Nu weet je precies waar jouw kart outfit uit bestaat en ben je helemaal klaar om het circuit op te gaan! Welke kartbaan ga jij als eerste uitproberen? Bekijk de kartbanen bij jou in de buurt en ga de uitdaging aan!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...