Elektrisch karten: wat is het en hoe werkt het?

Iedereen heeft er wel van eens gehoord; elektrisch karten. Maar waarin verschilt elektrisch van klassiek karten? Bij e-karten race jij over het circuit in een kart die is opgeladen met energie. In traditionele karts race je in een kart die gevuld is met benzine. Lees snel meer.

De voordelen van elektrisch karten

Als jij gaat elektrisch karten, ook wel e-karten genoemd, race je dus in een elektrische kart. Een van de grootste voordelen van elektrisch karten tegenover karten in een benzine kart, is dat er geen harde geluiden en uitlaatgassen vrijkomen tijdens deze vorm van kart racen. 

Vooral als je binnen aan het karten bent is dit een groot voordeel. Ook kun je tijdens binnen E-karten, sneller achter elkaar racen. De kartbaan hoeft nu tussendoor namelijk niet gelucht te worden. E-karten is ook de ideale activiteit voor een kinderfeestje of bedrijfsuitje.

Extra snel optrekken

Iets wat heel vet is tijdens het e-karten is dat je razendsnel kunt optrekken. Je bent dus supersnel weg uit de startblokken en bent zo weer op top snelheid na een bocht. Maar pas op: jouw competitie heeft dit ook. Kan jij het beste omgaan met het snelle optrekken?

Ook zit er een boosterbutton op elektrische karts. Wat is een boosterbutton? Door deze knop in te drukken ga je tijdelijk eventjes extra hard. Perfect als je een tegenstander wilt inhalen of zelf dreigt ingehaald te worden. Het lijkt net op de DRS functie op Formule 1 wagens, alleen hoef je tijdens het E-karten niet binnen 1 seconde van je voorganger te zitten, maar kan je hem elk moment van de race indrukken.

Veilig racen

Buiten dat karten in een elektrische kart schoon en snel is, komt er nog een ander groot voordeel bij kijken. Een ander groot voordeel is namelijk dat het ook nog eens veilig is. Bij karten wordt altijd al goed op de veiligheid gelet, maar bij elektrisch karten kunnen alle karts centraal gestopt worden. Mocht er een ongelukje op de baan gebeuren, worden alle karts gestopt als het nodig is. Zo kan een botsing naar aanleiding van een klein ongelukje voorkomen worden.

De voordelen van e-karten op een rijtje

We zetten nog een keer alle voordelen van elektrisch karten voor je op een rijtje:

  • E-karten is goed voor het milieu 
  • Geen stank, harde geluiden en uitlaatgassen
  • Snel achter elkaar racen
  • E-karts trekken snel op
  • Tijdens het e-karten kun je een boosterbutton gebruiken
  • Erg veilig

Hier kan je elektrisch karten

Zin gekregen om te gaan karten? Boek dan snel je tickets.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...