Waarom gaan outdoor kartbanen in de winter dicht?

Er zijn outdoor kartbanen die in de winter sluiten. Dit gaat over een periode van ongeveer november tot maart. Dit komt door de kou die invloed heeft op karters, de kart en de kartbaan. Lees verder om erachter te komen waarom sommige outdoor kartbanen in de winter dichtgaan.

De kou heeft invloed op de karts en de kartbaan

Het kan in de winter ontzettend koud worden en op de kartbaan voel je die kou extra erg. De dagen worden steeds korter en lage temperaturen en harde wind maken het ontzettend koud om te racen op een outdoor kartbaan. De wind die je voelt op je handen en gezicht tijdens het karten, maakt buiten karten in de winter een activiteit voor alleen echte kartfans. Maar deze koude omstandigheden hebben niet alleen effect op de karters zelf.

Ook de baan en de karts hebben er last van. Lage temperaturen zijn niet bevorderlijk voor het asfalt. Het wegdek kan bevriezen en ontzettend glad worden, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarnaast zijn de karts geen grote fan van de winterse kou. Zo zijn er speciale accessoires nodig voor de wielen en de tanks van de karts om deze temperaturen te trotseren.

De kans is groter dat je wegglijdt op de kartbaan

Mocht je toch willen gaan karten in de winter moet je een flinke dosis lef hebben. Met lage temperaturen is de kans groter dat je wegglijdt op de baan. Dan moet je niet in de stress schieten en snel op iedere situatie kunnen reageren. Een voordeel van karten in de winter is dat de kartbaan een stuk leger is dan in de zomer. Wat betekent dat jij alle ruimte op de baan hebt. Wil jij heel graag karten op een lege baan? Ga op zoek naar een baan die ook in de winter open is en neem de bevroren handen voor lief. 

Waar je kunt karten in de winter

Houd jij wel van een beetje kou? Bezoek dan Icekart Rucpen. Op deze ijskartbaan kan je driften als geen ander. Wil jij nou echt op een outdoor kartbaan karten? Houd dan goed de site van de baan waar jij heen wilt in de gaten, sommige banen zijn in de winter geopend als het veilig is. 

Toch liever indoor karten? Er zijn gelukkig ontzettend veel indoor kartbanen waar je terecht kan in deze winterse periode. Zo is er de waanzinnige indoor kartbaan van De Kartfabrique in Utrecht waar je racet op een baan van 750 meter lang. De kartbaan van A15 Karting in Gorinchem beschikt over een baan van 700 meter. Er zijn nog nog vele andere indoor kartbanen waar jij in de winter kan karten.

Ga jij in de tussentijd indoor karten, icekarten of wacht je tot de outdoor banen weer open gaan voor het nieuwe raceseizoen? Wat je ook beslist, wij hebben de baan voor jou!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...