6 types die je op de kartbaan tegenkomt

Wat kan jij je nog herinneren van de laatste keer dat je bent gaan karten? Die ene vriend die altijd beukt? Of die semi-professional die de kartbaan al vooraf uit zijn hoofd kende? Iedereen is een andere karter, maar toch zijn er bepaalde typetjes te herkennen op de kartbaan. In welke van de 6 types herken jij je als je met je vrienden op de kartbaan bent?  Dit zijn de types die je op de kartbaan tegenkomt.

1. De beuker

De beuker denkt dat hij op de kermis is. Doordat de beuker eigenlijk niet zo goed kan karten, probeert hij door middel van beuken en botsen, toch te winnen. Het is niet alleen irritant, maar ook nog eens erg gevaarlijk. Hierdoor kunnen vervelende ongelukken ontstaan. Wees geen beuker, dan is het karten leuker!

2. De slome

De slome denkt dat hij in een woonwijk rijdt waar je 30 km/u moet rijden. Deze persoon houdt altijd netjes rechts aan, ook in de bochten. Er is een voordeel aan een ‘slome’ in je groep hebben: hij/zij wordt altijd laatste. Extra kans voor jou om te winnen!

3. De professionele karter

Met professioneel bedoelen we niet Max Verstappen in zijn jonge jaren. Dit type karter heeft gewoon veel vaker gekart dan de rest. Hij/zij kent de baan al en kent geen angst. Met deze persoon in je groep, is de kans om eerste te worden een stuk kleiner. Maar dat kan juist een leuke uitdaging voor je zijn! Daarnaast kan je bij deze persoon altijd om handige tips vragen voor de volgende heat! 

4. Het gezelligheidsdier 

Het gezelligheidsdier is iemand die eigenlijk alleen mee gaat voor de bitterballen en bier. Het karten interesseert dit type eigenlijk vrij weinig. Als diegene dan toch op de baan stapt, is het motto dan ook: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Zodra dit type uit de kart stapt zit hij/zij dan wel als eerste aan de bar, daar is diegene dan wel weer snel in. 

5. De fanatiekeling

De fanatiekeling is iemand die winnen wel belangrijker vindt dan meedoen en ook alles probeert om daadwerkelijk te winnen. Deze persoon weet alle vlaggen uit zijn hoofd en heeft er geen problemen mee om na de wedstrijd een protest in te dienen. Deze persoon kan ook erg slecht tegen zijn verlies. Maar gelukkig is daar het gezelligheidsdier om deze persoon weer op te vrolijken met bitterballen.

6. De opschepper

En last but not least is daar de opschepper. Hij/zij heeft voordat de race start al honderd verhalen verteld over hoe goed diegene is. Uit deze verhalen zou iedereen moeten geloven dat hij/zij de beste is, maar niks is minder waar want dit type kan eigenlijk helemaal niet karten. Als diegene in de kart stapt valt hij/zij door de mand en belandt uiteindelijk naast het podium. 

Welke type ben jij? Een echte prof, of toch altijd smoesjes klaar? Kom erachter tijdens je volgende kartheat! Boek hem nu bij een baan bij jouw in de buurt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...