Het nieuwe F1 circuit van de Grand Prix in Miami

Als je aan Miami denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk aan zon, zee en strand. Dat dacht de organisatie van de Grand Prix van Miami nou ook. De Grand Prix van Miami staat in 2022 voor het eerst op de Formule 1-kalender en we geven een tipje van de sluier: dit wordt een bijzondere. Momenteel is de organisatie druk bezig met een waanzinnig circuit inclusief een echte beachclub middenin het circuit aan te leggen. Only in Miami!

Over het circuit

Het circuit is 5,41 kilometer lang en bestaat uit negentien bochten en drie rechte stukken. De omloop biedt plaats voor drie DRS-zones. Op deze zones kunnen de coureurs hun achtervleugel openklappen door gebruik te maken van het DRS-systeem. Dit vermindert de luchtweerstand en bevordert het inhalen. Op het lange rechte stuk kunnen de F1 helden naar verwachting een topsnelheid van 320 kilometer per uur halen. Waanzinnig!

Strandtent midden in het circuit

De Grand Prix in Miami belooft er één te worden om indruk op toeschouwers te maken. In de ‘overtaking zone’ van het circuit wordt er gebouwd aan de Hard Rock Beach Club. Er zijn verschillende tickets te boeken voor de Grand Prix in Miami, waaronder de ‘Beach House Cabanas & Bungalows’ tickets. 

Met deze tickets reserveer je een exclusieve plek in deze strandclub aan de rand van bocht 12. “De Hard Rock Beach Club wordt een unieke ervaring op de MIA-campus, met internationale muzikale artiesten en een high-energy Miami vibe met strandcabana’s en zwembaden in resort-stijl,” aldus Jeremy Walls, Senior VP en Chief Revenue Officer van Hard Rock Stadium & Formule 1 Miami Grand Prix. 

Dit klinkt wel als een droom… Er hangt wel een degelijk prijskaartje aan deze adembenemende ervaring. Tickets voor deze unieke ervaring starten vanaf een prijs van 5.000 dollar. Daarnaast zal deze strandtent gebruikt worden voor optredens gedurende het raceweekend.

BRON: F1MIAMIGP.com

De datum van Grand Prix van Miami 2022 

We moeten helaas nog even wachten om de Formule 1 wagens te zien scheuren op dit snelle circuit. De Miami Grand Prix vindt plaats in het weekend van 6 tot en met 8 mei 2022. Op vrijdag 6 mei zijn de twee vrije trainingen, waarna de derde training en de kwalificatie op zaterdag volgen.

Ervaar zelf het echte Formule 1-gevoel 

Heb jij zin gekregen om in de tussentijd zelf de innerlijke Formule 1-held in je los te laten? Dat kan! We geven je graag nog wat tips om jouw kart skills te verbeteren. Boek één van de waanzinnige deals op onze website en shine net zoals een Formule 1-coureur op het asfalt. Wie weet race jij over een paar jaar wel tussen helden als Verstappen en Hamilton… Weet jij nog niet zoveel over de Formule 1, maar vind je dit wel interessant? Bekijk hier alle basiskennis die je moet hebben over de Formule 1.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...