Welke kleding draag je tijdens karten?

De reservering voor jouw kart activiteit is gemaakt en je bent er helemaal klaar voor. Voordat je begint met karten, is het belangrijk dat je de juiste kleding aantrekt. Denk hierbij aan schoenen, overall, helm etc. Maar waarom draag je al deze beschermende kleding en wat moet je nog meer aan om veilig het kartcircuit op te gaan? Ontdek het snel!

Trek de juiste kleding voor je gaat karten

Voordat je begint met karten, is het belangrijk dat je de juiste kleding aantrekt. Degenen die al een keer zijn wezen karten herkennen het vast: voordat je het circuit betreedt krijg je jouw eigen overall. Deze worden in de racesport gedragen om mogelijke brandwonden tegen te houden. 

Karten is gelukkig erg veilig, maar we nemen liever te veel dan te weinig veiligheidsmaatregelen, toch? Ook zorgt een overall ervoor dat jouw eigen kleding schoon blijft tijdens het karten.

Let op: draag dichte schoenen tijdens het karten

Een ander belangrijk kleding item die je tijdens het karten moet dragen, zijn dichte schoenen. Maar waarom is dit eigenlijk? De belangrijkste reden is je eigen veiligheid. De kans dat er iets gebeurt is klein, maar als je met je voeten tegen de rails aankomt is het niet fijn om sandalen te dragen. 

Daarnaast heb je tijdens het dragen van dichte schoenen meer grip op de pedalen. Dit verkleint niet alleen de kans op ongelukken, het vergroot ook nog eens de kans om te winnen!

Zonder helm geen race 

De helm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw kart outfit. Het dragen van een helm is op elke kartbaan in Nederland verplicht. Zonder het dragen van een helm kom je de kartbaan niet op. Als er gebotst wordt op het circuit kunnen de klappen hard zijn,. De veiligheid van elke racer staat voorop en daarom is het dragen van een helm noodzakelijk.

Kart helm

Bij de kartbanen kun je een balaclava halen. Deze draag je onder jouw helm en dient voor hygiëne. Na afloop mag je deze ook mee naar huis nemen. 

Extraatje: handschoenen 

Handschoenen zijn een extraatje op de kartbaan. Ze zijn niet overal verplicht en worden niet bij iedere kartbaan aangeboden. Wel zijn handschoenen erg handig voor als je buiten gaat karten. Op deze manier heb je geen last van de wind of de kou. 

Daarnaast beschermen handschoenen jouw handen tijdens de race. Handschoenen vallen dus niet onder verplichte kleding voor het karten, maar zijn wel mooi meegenomen.

Nu weet je precies welke kleding jij moet aantrekken ben je helemaal klaar om te gaan karten. Welke kartbaan ga jij als eerste uitproberen? Bekijk de kartbanen bij jou in de buurt en ga de uitdaging aan!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...