10 van de beste outdoor kartcircuits ter wereld!

Outdoor kartcircuits. Je vindt ze over de hele wereld. Er zijn er ontzettend veel te vinden, de ene nog spectaculairder dan de andere. Hier vind je 10 van de beste en gaafste kartcircuits ter wereld! Heb jij voorlopig geen tijd om een tripje naar Singapore of Spanje te plannen maar wil jij toch outdoor karten? Bekijk dan alle outdoor kartdeals die jij gewoon in Nederland kan vinden.

1. Outdoor karting bij KF1 Karting Circuit, Singapore

We beginnen met KF1 Karting Circuit in Singapore. Deze kartbaan is maar liefst 960 meter lang en telt 18 bochten! Dit circuit is ontworpen door de beroemde F1 circuit ontwerper Hermann Tilke en is het eerste tweerichtings circuit ter wereld. 

Foto: KF1 Karting Circuit

2. Dubai Autodrome, Dubai

Dit is een kartbaan voor zowel de indoor avonturier als de outdoor avonturier, omdat zowel indoor als outdoor karten mogelijk is bij Dubai Autodrome. Ze hebben namelijk twee circuits. Naast dat je door 17 bochten kan racen, is er ook nog een brug en een tunnel. Zie jij jezelf al racen over deze outdoor kartcircuit? 

Foto: Dubai Autodrome

3. Lydd Kart Circuit, Engeland

Het outdoor kartcircuit van Lydd Kart Circuit is maar liefst 2 kilometer lang en is daarom erkend als een van ‘s werelds beste kartcircuits. Hier worden dan ook wedstrijden gehouden, maar voor een middag karten met jouw vrienden is het ook perfect! 

Foto: Lydd Kart Circuit

4. Outdoor karting bij South Garda, Italië

Deze kartbaan is erg populair in het land van pizza en pasta. Het is dan ook een van de beroemdste locaties om te karten en ze hebben zelfs eens Lewis Hamilton ontvangen. Dit circuit bevat scherpe bochten en is perfect voor zowel beginnende als ervaren karters. 

Foto: South Garda

5. Kart Kountry, Kentucky USA

Nummer 5 op de lijst van de beste outdoor circuits is te vinden in Amerika. Dit circuit staat niet voor niets op de deze lijst, want Kart Kountry is het grootste circuit van het hele land. Naast karten zijn er ook nog veel andere activiteiten te doen. Hier ben je op de juiste plek voor een perfecte kart ervaring! 

Foto: Kart Kountry

6. Outdoor karting bij Genk, België

Ook dichter bij huis is er een van de beste kartbanen van de wereld te vinden, namelijk in België bij Karting Genk! Het circuit is 1360 meter lang en dit is dan ook de perfecte plek om de snelheid van de karts te testen. Max Verstappen is op dit circuit ontdekt, ben jij de volgende? 

Foto: Karting Genk

7. Zuera, Spanje

In het mooie Noord-Spanje vind je het snelle en coole kartcircuit Zuera. Hier is het vaak winderig en warm, maar dat vormt juist de unieke uitdaging op deze kartbaan. De hoge snelheden die de kart kan behalen en vloeiende bochten maken dit circuit een echte uitdaging. Ga jij als eerst over de finishlijn? 

Foto: Zuera

8. Wackersdorf, Duitsland

Dit outdoor circuit in Duitsland heeft een brede baan waardoor er veel inhaalmogelijkheden ontstaan. Dit zorgt voor een kart spektakel. Ondanks de brede baan heeft dit circuit krappe haarspeldbochten. Voor spanning en sensatie moet je dus hier zijn!

Foto: Wackersdorf

9. Outdoor karting bij Gold Coast Motorsport Training Centre, Australië

Voor een outdoor avontuur in Australië moet je bij Gold Coast Motorsport Training Centre zijn. Dit circuit is maar liefst 1600 meter lang en wordt dan ook vaak beschouwd als het snelste kartcircuit in Australië. Op deze kartbaan worden verschillende wereldberoemde race events georganiseerd en worden de snelste rondetijden neer gezet. Hoe snel ga jij over dit circuit?

Foto: Gold Coast Motorsport Training Centre

10. Mosport International, Canada

And last but not least, Mosport International in Canada! Ook hier ben je helemaal op de goede plek voor een ultieme kart ervaring. Dit circuit is namelijk buiten en is 1,5 kilometer lang. Race door de 12 bochten die het circuit rijk is en wie weet scheur jij het eerste over de finish. 

Foto: Mosport International

Kan je nu niet wachten om dat rechter pedaal in te trappen? Kom naar een van de outdoor kartcircuits in Nederland Hier kun je ook geweldige outdoor kartbanen vinden!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook dit...